De organisatie als hulpmiddel biedt studenten een helder beeld van de structuur en werkwijze van organisaties, met nadruk op non-profitinstellingen. Het boek is een nuttig hulpmiddel gebleken voor hbo-studenten die op stage gaan of hun eerste baan beginnen in de zorg- of welzijnssector.
Een greep uit de behandelde onderwerpen:
- doelgerichte sociale systemen
- nuttige organisatiestructuren
- organisatiecultuur
- interculturele communicatie
- samenwerking en conflicten
- macht en besluitvorming
- de managementmythe
- personeelsbeleid
- financiën
Terwijl de overgrote meerderheid van boeken over organisatieleer alleen productiebedrijven beschrijft, laat dit boek zien wat specifieke kenmerken zijn van organisaties gericht op dienstverlening. Bovendien verbindt het boek theorie en praktijk via casussen en praktijkopdrachten; geciteerde krantenartikelen laten zien dat theorie en praktijk soms hevig botsen; figuren en foto's geven op hun eigen wijze een kijk op de werkelijkheid.
Deze vijfde druk is geheel herzien, hierdoor is het geheel evenwichtiger geworden. Op de website bij dit boek staan onder andere samenvattingen, opdrachten en toetsen.
De organisatie als hulpmiddel is geschreven als leerboek én naslagwerk voor voltijd-, deeltijd- en duale studenten in het hbo-domein: 'Social Studies'. Het kan gebruikt worden tijdens de 'majorfase' maar ook als onderdeel van een aparte 'minor'. Ook is het geschikt voor gebruik binnen het domein 'Nursing' en 'Health'.
De organisatie als hulpmiddel werd door het Centrum voor Leermiddelenstudie van de Universiteit van Utrecht in een onderzoek naar de kwaliteit van 35 hbo-leerboeken, als extreem goed gekwalificeerd.
show more...Just click on START button on Telegram Bot